Your browser version is outdated. We recommend that you update your browser to the latest version.

MADAFOCUS
Lot 512 E 43 Tsarasaotra
Antsirabe 110
Madagascar

Vragen over Madagaskar gelieve te sturen aan: frank@madafocus.be

Tel: +261 (0) 32 05 087 51

RCS : 2013 B 00004

NIF : 2 001 121 445

STAT : 63319 12 2013 0 00121 

Licence:
043-13/MINTOUR/SG/DGDT/DAIT/SATENGLISH

Facebook pagina

Foto's

Nieuws

Reizen op maat

Groepsreizen

Partners

 

MADAFOCUS zal pogen aan ieders behoefte te voldoen. Een intieme huwelijksreis, een op maat gesneden pakket of een speciaal voor groepen ontwikkeld avontuur: alles is mogelijk. Om u een idee te geven van wat je kan verwachten, neem een kijkje in onderstaande menu’s. Wat ons betreft kies je enkel wat je lekker vindt.

Bij de comfortabele reizen kiezen we steeds voor luxueuze hotels en zorgen we voor een aangenaam tempo in de reis.

Bij de avontuurlijke varianten kan het zijn dat er naast comfortabele accommodatie ook wel eens gekampeerd of in hutjes gelogeerd wordt. Terwijl de activiteiten bij de comfortabele reizen voor iedereen met een normale conditie doenbaar zijn, durven we bij onze avonturen wel eens de wat meer pittige routes verkennen. 


HET ZUIDEN COMFORTABEL


DAG 1 aankomst Antananarivo
Na de aankomst in de luchthaven word je naar een comfortabel hotel in het centrum van de hoofdstad gebracht. – Hotel Chalet des Roses –

DAG 2 naar Andasibe (Oosten)
Na een goede nachtrust en ontbijt vertrek je voor een drie à vier uur durende rit in onze terreinwagen naar Andasibe in het oosten van het land. Het daar gelegen park Andasibe – Mantadia (beter bekend als Périnet) is de habitat van de grootste der maki’s: de Indri Indri. Vanavond staat er een avondwandeling op het programma waarbij je kans maakt om de nacht actieve dieren als muismaki, kameleon, gekko en boomkikker te spotten. Je verblijft twee nachten in de luxueuze Vakona Forest Lodge.

DAG 3 Andasibe
De hele ochtend wandel je onder begeleiding van een gids door het park. De Indri Indri ga je vast zien, maar ook maak je kans op bamboe maki’s, bruine maki’s en de grootste der kameleons: de Parsons kameleon. Na de lunch bezoek je een op het domein van het hotel gelegen eiland waar een opvangoord voor maki’s is gehuisvest. Hier kun je de eerder gespotte dieren heel goed fotograferen. Je ziet de bruine maki en de bonte vari alsook de dansende sifaka. Aan de andere kant van het domein is een voormalige krokodillenfarm. In het meer zitten nog tientallen van deze voorhistorische monsters.

DAG 4 naar Antsirabe (Zuiden)
Een rit van ongeveer zes uur (met de nodige stops) brengt je over de Route National 7 naar Antsirabe. Dit lieflijke stadje is de hoofdplaats van de pousse pousse, een felgekleurde riksja die door mensenkracht getrokken wordt. Enkele historisch koloniale gebouwen maken van dit plaatsje een aangename plek om te stoppen onderweg naar het zuiden. Je overnacht in de Résidence Madalief. Dit op een prachtig domein gelegen guesthouse maakt deel uit van een Nederlandse stichting die ouderloze kinderen en alleenstaande moeders in Madagaskar helpt.

DAG 5 naar Ranomafana
Deze ochtend bestaat er de mogelijkheid om een uitstap te maken naar een prachtig kratermeer in de buurt. Vooral het plattelandse leven er omheen maakt van deze excursie een pareltje. Na de lunch rij je in een vijftal uur naar het Ranomafana Nationaal Park. Vanavond of morgenavond kan er een avondwandeling gemaakt worden om ook hier de nacht actieve dieren te spotten. Je overnacht twee nachten in een luxueuze lodge op basis van halfpension. – Setam Lodge –

DAG 6 Ranomafana
Het park van Ranomafana kreeg wereldwijde bekendheid in de jaren tachtig toen er een nieuwe lemurensoort werd ontdekt: de gouden bamboelemuur. De hele voormiddag trek je er op uit om deze en andere lemuren te spotten in het park. Uiteraard onder begeleiding van een bekwame gids. ’s Middags kan je genieten van een warmwaterbad in het nabijgelegen kuuroord.

DAG 7 naar Ambalavao
Een vier uur durende rit brengt je tot in Ambalavao. Dit plaatsje met een hoog Hans-en-Grietje gehalte is een zaligheid om doorheen te kuieren. Bij een lokaal project waar op ambachtelijke wijze sierpapier gemaakt wordt, kan je een kijkje in de keuken nemen. Je slaapt vandaag in een zeer leuk stadshotelletje dat kreunt onder de bougainville. – Hotel Aux Bougainvillée –

DAG 8 naar Isalo
Onderweg naar Isalo stop je om het kleine parkje d’Anja te bezoeken. Een kort tochtje brengt je al snel bij een kolonie ringstaartmaki’s, misschien wel de meest bekende van alle lemuren. In Isalo overnachten je twee nachten in een erg comfortabele ranch op basis van halfpension. – Isalo Ranch –

DAG 9 Isalo
Kenners zijn er het over eens: Isalo is het mooiste park van het zuiden. Vandaag ga je er de hele dag op uit om onder begeleiding van een gids dit park met zijn watervallen, natuurlijke zwembaden en avontuurlijke kloven te verkennen. In het midden van de wildernis krijg je een barbecue lunch voorgeschoteld terwijl ringstaartmaki’s en roodhoofdmaki’s in het struikgewas om je heen spelen.

DAG 10 naar Ifaty
De Route National brengt je tot in Tulear vanwaar je via een zanderige kustweg tot in het badplaatsje Ifaty rijden. Je verblijft hier twee nachten in een luxueus hotel. – Hotel de la Plage –

DAG 11 Ifaty
Afhankelijk van het seizoen kan er vandaag gesnorkeld worden op een nabijgelegen rif of het ruime sop gekozen om op zoek te gaan naar migrerende walvissen. Uiteraard is dit ook de plek waar je heerlijk kan bijkomen van het zuidelijke avontuur.

DAG 12 Tulear – Antananarivo
Een binnenlandse vlucht brengt je in een dik uur terug naar de hoofdstad waar je overnacht in het hotel dat je kent van de eerste dag. ’s Middags kan de stad verkend worden. Veel bedrijvigheid op de Avenue de la Liberté en de markten er omheen. – Hotel Chalet des Roses –

Let op! Indien de hotels die in de reisbeschrijving zijn opgenomen geen plaats hebben op het moment van reservatie, behouden wij het recht uit te wijken naar andere maar evenwaardige hotels.