Your browser version is outdated. We recommend that you update your browser to the latest version.

MADAFOCUS
Lot 512 E 43 Tsarasaotra
Antsirabe 110
Madagascar

Vragen over Madagaskar gelieve te sturen aan: frank@madafocus.be

Tel: +261 (0) 32 05 087 51

RCS : 2013 B 00004

NIF : 2 001 121 445

STAT : 63319 12 2013 0 00121 

Licence:
043-13/MINTOUR/SG/DGDT/DAIT/SATENGLISH

Facebook pagina

Foto's

Nieuws

Reizen op maat

Groepsreizen

Partners

 

MADAFOCUS zal pogen aan ieders behoefte te voldoen. Een intieme huwelijksreis, een op maat gesneden pakket of een speciaal voor groepen ontwikkeld avontuur: alles is mogelijk. Om u een idee te geven van wat je kan verwachten, neem een kijkje in onderstaande menu’s. Wat ons betreft kies je enkel wat je lekker vindt.

Bij de comfortabele reizen kiezen we steeds voor luxueuze hotels en zorgen we voor een aangenaam tempo in de reis.

Bij de avontuurlijke varianten kan het zijn dat er naast comfortabele accommodatie ook wel eens gekampeerd of in hutjes gelogeerd wordt. Terwijl de activiteiten bij de comfortabele reizen voor iedereen met een normale conditie doenbaar zijn, durven we bij onze avonturen wel eens de wat meer pittige routes verkennen. 


HET ZUIDEN AVONTUURLIJK


DAG 1 aankomst Antananarivo
Na de aankomst in de luchthaven word je naar een comfortabel hotel in de hoofdstad gebracht. – Hotel Chalet des Roses

DAG 2 naar Andasibe (Oosten)
Na een goede nachtrust en ontbijt vertrek je voor een drie à vier uur durende rit in onze terreinwagen naar Andasibe in het oosten van het land. Het daar gelegen park Andasibe – Mantadia (beter bekend als Périnet) is de habitat van de grootste der maki’s: de Indri Indri. Vanavond staat er een avondwandeling op het programma waarbij je kans maakt om de nacht actieve dieren als muismaki, kameleon, gekko en boomkikker te spotten. Je overnacht twee nachten in houten chaletjes aan de rand van het regenwoud. – Hotel Feon ‘ny Ala –

DAG 3 Andasibe
De hele ochtend wandel je onder begeleiding van een gids door het park. De Indri Indri ga je vast zien, maar ook maak je kans op bamboe maki’s, bruine maki’s en de grootste der kameleons: de Parsons kameleon. Na de lunch rij je naar het Vakona domein waarop een eiland een opvangoord voor maki’s is gehuisvest. Hier kun je de eerder gespotte dieren heel goed fotograferen. Je ziet de bruine maki en de bonte vari alsook de dansende sifaka. Op hetzelfde domein is een voormalige krokodillenfarm. In het meer zitten nog tientallen van deze voorhistorische monsters.

DAG 4 naar Antsirabe (Zuiden)
Een rit van ongeveer zes uur (met de nodige stops) brengt je over de Route National 7 naar Antsirabe. Dit lieflijke stadje is de hoofdplaats van de pousse pousse, een felgekleurde riksja die door mensenkracht getrokken wordt. Enkele historisch koloniale gebouwen maken van dit plaatsje een aangename plek om te stoppen onderweg naar het zuiden. Je overnacht twee nachten in de Résidence Madalief. Dit op een prachtig domein gelegen guesthouse maakt deel uit van een Nederlandse stichting die ouderloze kinderen en alleenstaande moeders in Madagaskar helpt.

DAG 5 Antsirabe
Na het ontbijt trek je naar een twintig kilometer verderop gelegen kratermeer. Nadat je dit verkend hebt, spring je op onze mountainbikes om een prachtige fietstocht te maken doorheen het authentieke hinterland. Deze tocht zal je nog lang bijblijven vanwege de ongedwongen ontmoetingen met de plattelandsbewoners die met plezier voor de lens van je camera willen poseren. ‘s Middags is er nog voldoende tijd om Antsirabe te bezoeken.

DAG 6 naar Ambalavao
Je vervolgt je weg over de Route National tot in Ambalavao. Dit plaatsje met een hoog Hans-en-Grietje gehalte is een zaligheid om doorheen te kuieren. Bij een lokaal project waar op ambachtelijke wijze sierpapier gemaakt wordt, kan je een kijkje in de keuken nemen. Je slaapt vandaag in een zeer leuk stadshotelletje dat kreunt onder de bougainville. – Hotel Aux Bougainvillée –

DAG 7 naar Tsaranoro Vallei – Andringitra gebergte
Onderweg naar het Andringitra gebergte stop je om het kleine parkje d’Anja te bezoeken. Een kort tochtje brengt je al snel bij een kolonie ringstaartmaki’s, misschien wel de meest bekende van alle lemuren.

Madagaskar wordt in twee gedeeld door een hoge bergrug. Het middelpunt hiervan is het Andringitra gebergte. De oostkant ervan is erg groen en nat onder invloed van de Indische Oceaan, de westkant droog en warm vanwege de winden die van Afrika komen. Je overnacht twee nachten in een onvoorstelbaar mooi gelegen kamp op basis van vol pension. Vanaf hier kunnen bergtochten en andere wandelingen ondernomen worden. – Camp Catta –

DAG 8 Tsaranoro Vallei – Andringitra gebergte
Onder begeleiding van een lokale gids trek je er op uit om dit gebergte te verkennen. Er kunnen makkelijke, middelmatige en pittige wandelingen ondernomen worden. Vooral de prachtige vergezichten zullen je nog lang bijblijven.

DAG 9 naar Isalo
Eens terug op de hoofdweg draai je zuidwaarts richting Ranohira, het plaatsje aan de poort van het Isalo Nationaal Park. Je overnacht twee nachten in een leuk hotel met zwembad. – Motel de l’Isalo –

DAG 10 Isalo
Kenners zijn er het over eens: Isalo is het mooiste park van het zuiden. Vandaag ga je er de hele dag op uit om onder begeleiding van een gids dit park met zijn watervallen, natuurlijke zwembaden en avontuurlijke kloven te verkennen. In het midden van de wildernis krijg je een barbecue lunch voorgeschoteld terwijl ringstaartmaki’s en roodhoofdmaki’s in het struikgewas om je heen spelen.

DAG 11 naar Tulear
Tegen lunchtijd arriveer je in Tulear bij het Kanaal van Mozambique. Je overnacht er in een comfortabel hotel met zwembad. De middag kan je goed gebruiken om uit te rusten van het zuidelijke avontuur. – Victory Hotel –

DAG 12 Tulear – Antananarivo
Een binnenlandse vlucht brengt je in een dik uur terug naar de hoofdstad waar je overnacht in het hotel dat je kent van de eerste dag. ’s Middags kan de stad verkend worden. Veel bedrijvigheid op de Avenue de la Liberté en de markten er omheen. – Hotel Chalet des Roses –

Let op! Indien de hotels die in de reisbeschrijving zijn opgenomen geen plaats hebben op het moment van reservatie, behouden wij het recht uit te wijken naar andere maar evenwaardige hotels.