Your browser version is outdated. We recommend that you update your browser to the latest version.

MADAFOCUS
Lot 512 E 43 Tsarasaotra
Antsirabe 110
Madagascar

Vragen over Madagaskar gelieve te sturen aan: frank@madafocus.be

Tel: +261 (0) 32 05 087 51

RCS : 2013 B 00004

NIF : 2 001 121 445

STAT : 63319 12 2013 0 00121 

Licence:
043-13/MINTOUR/SG/DGDT/DAIT/SATENGLISH

Facebook pagina

Foto's

Nieuws

Reizen op maat

Groepsreizen

Partners

 

MADAFOCUS zal pogen aan ieders behoefte te voldoen. Een intieme huwelijksreis, een op maat gesneden pakket of een speciaal voor groepen ontwikkeld avontuur: alles is mogelijk. Om u een idee te geven van wat je kan verwachten, neem een kijkje in onderstaande menu’s. Wat ons betreft kies je enkel wat je lekker vindt.

Bij de comfortabele reizen kiezen we steeds voor luxueuze hotels en zorgen we voor een aangenaam tempo in de reis.

Bij de avontuurlijke varianten kan het zijn dat er naast comfortabele accommodatie ook wel eens gekampeerd of in hutjes gelogeerd wordt. Terwijl de activiteiten bij de comfortabele reizen voor iedereen met een normale conditie doenbaar zijn, durven we bij onze avonturen wel eens de wat meer pittige routes verkennen. 


HET NOORDEN COMFORTABEL


DAG 1 Antananarivo – Diego Suarez
Een ochtendvlucht brengt je naar het uiterste noorden van het land: Diego Suarez ofwel Antsiranana, zoals het tegenwoordig heet. Dit stadje is het Havana van Madagaskar. Zeer kleurrijk en levendig. Je overnacht in een erg comfortabel hotel met zwembad, vlakbij de zee waaruit (net als in Rio de Janeiro) een suikerbroodberg uitsteekt. – Suarez Hotel –

DAG 2 Diego Suarez
Deze vrije dag kan je naar believen invullen. Zalig lekker nietsdoen bij het zwembad of een bezoek aan het swingende stadscentrum. Er kan ook (optioneel) een dagexcursie naar het dichtbijgelegen Amberbergen Nationaal Park georganiseerd worden. Boswandelaars komen hier zeker aan hun trekken. Vooral als tussen de bomen plots kolonies lemuren opduiken die komen drinken van klaterende watervallen of mystieke meertjes.

Een andere mogelijkheid is de Drie Baaien wandeling. Je trekt er de hele dag op uit om een wandeling te maken langs drie verlaten baaien waar het azuurblauwe zeewater je uitnodigt voor een plons.

DAG 3 naar Ankarana
Je rijdt in ongeveer drie uur naar het Ankarana Nationaal Park. Maar niet zonder onderweg te stoppen bij de Rode Tsingy. Deze rode zandformatie is op een vreemdsoortige manier geërodeerd waardoor er een door de natuur gevormd kunstwerk is ontstaan. Bij het park van Ankarana logeer je twee nachten in een luxueuze lodge. – Ankarana Tsingy Lodge

DAG 4 Ankarana
Miljoenen jaren geleden is de noordwestkant van het eiland uit de zee naar boven gedrukt. De omhoog gedrukte kalksteenpartij is na jarenlang onderhevig te zijn aan weer en wind tot een Karst formatie verworden. Deze vlijmscherpe zee van rotsen noemt men in de lokale taal: Tsingy.

Er kan gekozen worden uit verschillende wandelingen om dit gebied te verkennen. Een korte wandeling (met wat klauterwerk) brengt je naar de Kleine Tsingy waar je ook een in een natuurlijke kathedraal gevestigde vleermuizengrot verkennen. Ofwel een dag wandeling waarbij je onder begeleiding van een bekwame gids het grote Tsingy massief exploreert.

DAG 5 naar Nosy Be
Na het ontbijt rij je in een paar uurtjes door een gebied met cacao- en ylang ylang plantages naar Ankify waar de boot naar Nosy Be op je wacht. In de haven aan de andere kant staat een transfer klaar om je naar je luxueuze accommodatie voor de volgende vier nachten te brengen. – Vanila Hotel –

DAG 6 Nosy Be
Nosy Be is het bloemeneiland. Het is tevens een vakantieparadijs waar lekker kan gegeten worden en heerlijk gerelaxt. Een lokale gids staat er klaar voor je om je (optioneel) mee te nemen naar het nabijgelegen Nosy Tanikely voor een snorkeluitstap waarbij je je in een aquarium waant. Op het strand wordt er een lunch met kreeft, krab, vis, kip, salade en fruit voor je bereid.

DAG 7 Nosy Be
Vandaag kan je met een gids mee naar Lokobé, een natuurpark op een schiereiland van Nosy Be waar je de zeldzame zwarte lemuur kan spotten. En met een beetje geluk kom je ook de wurgende boa slang tegen. Ook tijdens deze excursie word je vergast op een heerlijke seafood lunch.

DAG 8 Nosy Be
Relaxen, stellen we voor!

DAG 9 Nosy Be – Antananarivo
Een binnenlandse vlucht brengt je terug naar de hoofdstad. Een transfer brengt je naar ons hotel in het centrum van de stad. – Hotel Chalet des Roses –

Let op! Indien de hotels die in de reisbeschrijving zijn opgenomen geen plaats hebben op het moment van reservatie, behouden wij het recht uit te wijken naar andere maar evenwaardige hotels.