Your browser version is outdated. We recommend that you update your browser to the latest version.

MADAFOCUS
Lot 512 E 43 Tsarasaotra
Antsirabe 110
Madagascar

Vragen over Madagaskar gelieve te sturen aan: frank@madafocus.be

Tel: +261 (0) 32 05 087 51

RCS : 2013 B 00004

NIF : 2 001 121 445

STAT : 63319 12 2013 0 00121 

Licence:
043-13/MINTOUR/SG/DGDT/DAIT/SATENGLISH

Facebook pagina

Foto's

Nieuws

Reizen op maat

Groepsreizen

Partners

 

MADAFOCUS zal pogen aan ieders behoefte te voldoen. Een intieme huwelijksreis, een op maat gesneden pakket of een speciaal voor groepen ontwikkeld avontuur: alles is mogelijk. Om u een idee te geven van wat je kan verwachten, neem een kijkje in onderstaande menu’s. Wat ons betreft kies je enkel wat je lekker vindt.

Bij de comfortabele reizen kiezen we steeds voor luxueuze hotels en zorgen we voor een aangenaam tempo in de reis.

Bij de avontuurlijke varianten kan het zijn dat er naast comfortabele accommodatie ook wel eens gekampeerd of in hutjes gelogeerd wordt. Terwijl de activiteiten bij de comfortabele reizen voor iedereen met een normale conditie doenbaar zijn, durven we bij onze avonturen wel eens de wat meer pittige routes verkennen. 


HET NOORDEN AVONTUURLIJK


DAG 1 Antananarivo – Diego Suarez
Een ochtendvlucht brengt je naar het uiterste noorden van het land: Diego Suarez ofwel Antsiranana, zoals het tegenwoordig heet. Dit stadje is het Havana van Madagaskar. Zeer kleurrijk en levendig. Je verblijft twee nachten in een degelijk centrum hotelletje. – Firdoss Hotel –

DAG 2 Diego Suarez
Je trekt er de hele dag op uit om een wandeling te maken langs drie verlaten baaien waar het azuurblauwe zeewater je uitnodigt voor een plons. Tijdens je zwempartij bereiden de koks een heerlijke lunch klaar (inbegrepen in de prijs). ‘s Middags en ’s avonds is er nog voldoende tijd om het swingende stadscentrum te ondergaan.

DAG 3 naar Amberbergen
Je rijdt naar het nabijgelegen plaatsje Joffreville waar je voor één nacht incheckt in een nonnenklooster. Vanavond zullen zij voor het diner zorgen. Maar niet voor je eerst iets verderop gelegen Amberbergen Nationaal Park hebt verkend. Boswandelaars komen hier zeker aan hun trekken. Vooral als tussen de bomen plots kolonies lemuren opduiken die komen drinken van klaterende watervallen of mystieke meertjes. Een door de kok bereide lunch in de Amberbergen is inbegrepen in de prijs.

DAG 4 naar Ankarana
Miljoenen jaren geleden is de noordwestkant van het eiland uit de zee naar boven gedrukt. De omhoog gedrukte kalksteenpartij is na jarenlang onderhevig te zijn aan weer en wind tot een Karst formatie verworden. Deze vlijmscherpe zee van rotsen noemt men in de lokale taal: Tsingy.

Na een drie uur durende rit en een door je kok bereide lunch doe je een korte proefwandeling (met wat klauterwerk). Het doel is de Kleine Tsingy waar je ook een in een natuurlijke kathedraal gevestigde vleermuizengrot verkent. Je overnacht twee nachten in simpele bamboe hutjes. Een meereizende kok bereidt je (in de prijs inbegrepen) maaltijden.

DAG 5 Ankarana
Vandaag trek je er de hele dag op uit om onder begeleiding van een bekwame gids het grote Tsingy massief te exploreren. Een door de kok gemaakte picknicklunch neem je mee opdat je niet te snel uit dit onwaarschijnlijk spectaculaire gebied moeten verdwijnen.

DAG 6 naar Nosy Be
In enkele uurtjes rij je naar Ankify waar je de boot neemt naar Nosy Be. Na een laatste lunch van de meereizende kok, brengt een transfer je naar een erg comfortabel hotel waar je drie nachten verblijft. – Hotel Les Boucaniers –

DAG 7 Nosy Be
Nosy Be is het bloemeneiland. Het is tevens een vakantieparadijs waar lekker kan gegeten worden en heerlijk gerelaxt. Onze lokale gids staat er klaar voor je om je mee te nemen naar het nabijgelegen Nosy Tanikely voor een snorkeluitstap waarbij je je in een aquarium waant. Op het strand wordt er een lunch met kreeft, krab, vis, kip, salade en fruit voor je bereid.

DAG 8 Nosy Be
Vandaag kan je met onze gids mee naar Lokobé, een natuurpark op een schiereiland van Nosy Be waar je de zeldzame zwarte lemuur kan spotten. En met een beetje geluk kom je ook de wurgende boa slang tegen. Ook tijdens deze excursie word je vergast op een heerlijke seafood lunch.

DAG 9 Nosy Be – Antananarivo
Een binnenlandse vlucht brengt je terug naar de hoofdstad. Een transfer brengt je naar ons hotel in het centrum van de stad. – Hotel Chalet des Roses –

Let op! Indien de hotels die in de reisbeschrijving zijn opgenomen geen plaats hebben op het moment van reservatie, behouden wij het recht uit te wijken naar andere maar evenwaardige hotels.