Your browser version is outdated. We recommend that you update your browser to the latest version.

MADAFOCUS
Lot 512 E 43 Tsarasaotra
Antsirabe 110
Madagascar

Vragen over Madagaskar gelieve te sturen aan: frank@madafocus.be

Tel: +261 (0) 32 05 087 51

RCS : 2013 B 00004

NIF : 2 001 121 445

STAT : 63319 12 2013 0 00121 

Licence:
043-13/MINTOUR/SG/DGDT/DAIT/SATENGLISH

Facebook pagina

Foto's

Nieuws

Reizen op maat

Groepsreizen

Partners

 

MADAFOCUS is van oordeel dat toerisme op alle vlakken duurzaam moet zijn. De ecologische voetafdruk van de reiziger hoort zo klein mogelijk te blijven en lokale gemeenschappen moeten beter worden van ons bezoek. Zonder de hoogtepunten van het land uit het oog te verliezen, trachten we ook minder bekende plattelandsgebieden in ons programma op te nemen om onze gasten het echte dorpsleven te laten ervaren.

 

Op het gebied van ecologisch verantwoord toerisme moedigen we al onze groepen aan  vijf- of tienliter containers met drinkwater aan te schaffen in plaats van de gebruikelijke literflessen. Samen met onze partners (hotels en supermarkten) streven we ernaar dat deze op zoveel mogelijk plaatsen verkrijgbaar worden. Tevens werken we eraan dat er nergens voor ons nog op houtskool gekookt zal worden. Onze partners in de bush voorzien we van kooktoestellen en gascilinders opdat ze onze avontuurlijke reizigers een heerlijk maal kunnen voorschotelen zonder hout te kappen.

 

 

Eén van de doelstellingen van MADAFOCUS is het trainen van kansarme jongeren opdat ze later aan het werk kunnen in de toerismesector. Daarnaast plannen we tijdens onze rondreizen – weliswaar zonder de hoogtepunten uit het oog te verliezen –  bezoeken aan lokale gemeenschapsprojecten.  Remi, die mee aan de wieg stond van MADAFOCUS, raakte tijdens haar reisbegeleidersperiode betrokken bij een lokale stichting die een tehuis voor ouderloze kinderen en alleenstaande moeders bereddert. Het guesthouse waarin we overnachten in Antsirabe, maakt deel uit van dit project. Meer hierover lees je hier.

 

Andere projecten die op één of andere manier bezig zijn met gemeenschapsontwikkeling of ecologische sensibilisering en we tegenkomen op onze circuits zijn:

Ambalavao: Een ambachtelijk sierpapier atelier waar vrouwen uit de gemeenschap zich kunnen bekwamen en aan het werk worden gesteld. Hierdoor komen ze los uit de spiraal van armoede en krijgen ook hun kinderen betere kansen.

Parc d’Anja: Een microreservaat dat door sensibilisering en inkomstenverschaffing gered is van  ontbossing. Enkele kolonies ringstaartmaki’s en de plattelanders uit de omgeving varen er wel bij.

Andringitra: Een collectief dat ongeschoolde valleibewoners organiseert en aan het werk stelt als dragers. Hierdoor profiteren ook deze mensen mee van het toerisme in hun streek.